Diskusprolaps

Diskusprolaps

Ergositter stolen

har vi haft i produktprogrammet i mere end 15 år, og vi har fået meget stor erfaring med, hvilke problemer, den kan løse.
Først lidt om selve stolen

Ergositter stolen ligner en almindelig høj kontorstol med nakkestøtte. Stolen er dog temmelig speciel ved at have et todelt sæde. De bagerste 15 cm på siddefladen, er et selvstændigt sæde, der kan kippes ned bagtil.

Når man sidder på stolen og kipper dette sæde ned, kan man mærke, hvordan trykket nedefra kommer væk fra siddeknoerne. Ryggen foretager et lille stræk og derved giver det mere plads mellem ryghvirvlerne – en forøget diskhøjde. Ved en diskusprolaps kan det i de fleste tilfælde være det, der skal til for at fjerne en evt. smerte ved at sidde.

Diskusprolapser

Diskusprolapser kan sidde helt nede ved kortbenet eller i lænden, hvor de fleste sidder, i brystryggen og i nakken.

Vi har leveret Ergositter stole til personer med diskusprolaps i alle dele af ryggen. I nogle tilfælde til personer med både 5 og 6 prolapser. Men også til personer der har haft en diskusprolaps i mere end 10 år, og pludselig blev mere generet af den. For mange har stolen også været med til at fjerne de spændinger i ryggen, der i reglen følger med, når man har en diskusprolaps.

En diskusprolaps i nakkehvirvlerne kan i mange tilfælde give store smerter i skulderen, når man bevæger armen op over et vist niveau. Ved det lille stræk man får, når man sidder i stolen, bliver der også mere plads mellem nakkehvirvlerne, og det har for mange givet fuld bevægelighed for armene uden smerter.
Se også Erfaringer med Ergositter stolen.

Andre gener

Ud over diskusprolaps har stolen vist sig at kunne hjælpe personer med smerter pga. forskellige gener som piskesmæld, stivgørelse, halebensproblemer, iskias, skoliose samt bækken- og lændesmerter generelt.
Er der lavet undersøgelser?

Stolen og dens specielle siddeprincip har været præsenteret i bl.a. Science Journal, og det ansete amerikanske tidsskrift Spine Journal.

Videnskabelige målinger, der viser effekten af det specielle siddeprincip, har bl.a. været foretaget på Rehabilitation Institute of Chicago.

Den sociale dimension

Selve problemet med ikke at kunne sidde uden store smerter har også en social dimension. Det kan være svært at deltage i normale sociale aktiviteter såsom biograf, teater eller sammenkomster, når man ikke kan sidde.
Da det kan være svært at medtage sin Ergositter stol alle steder, kan den suppleres med Ergositter puder, en til bil/fly og en til møde/spisestol.
En stol med en særlig funktion

Ergositter stolen er ikke medicinsk udstyr, men en kontorstol med en særlig funktion, som utroligt mange har glæde af.

Ergositter stolen har hjulpet mange med rygproblemer – bla. diskusprolaps.
Læs artikel om Charlotte Beiter  Bomme, tidligere 7-kamp elite-idrætsudøver.
Læs artikel om Charlotte Beiter Bommes erfaringer med Ergositter stolen.

Læs også erfaringer med Ergositter stolen samlet fra brugere af stolen Erfaringer med Ergositter stolen